BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kósa: Meglepi az IMF-et, hogy a magyar választókat védjük

Kósa Lajos a Magyar Televízió műsorában úgy fogalmazott: az Európai Uniónak sem érdeke, hogy egyik tagállama gyengüljön, így megegyezés születik majd az EU, az IMF és Magyarország között.

A Fidesz alelnöke az MTV-nek adott interjújában leszögezte: az Európai Unió követeléseinek reálisnak kell lenniük. Kósa Lajos a patthelyzetnek nevezte az IMF delegáció távozását követő állapotot, és hozzátette, hogy ez egyik félnek sem érdeke, így előbb-utóbb megállapodás születik majd.

Kósa Lajos szerint a nemzetközi partnereket meglepte, hogy a kormány nem tér el saját elképzeléseitől, hogy a kedvükre tegyen, hanem a hazai szavazókat védi – idézi a Dow Jones. Mint mondta, "Németország nem merte felvállalni a bankadó bevezetésével járó konfliktust, a Fidesz-kormány viszont társadalmi szolidaritást vár el a bankoktól."

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz, noha a megszorítások kifejezést akarta törölni a szótárából, a stabilitást törölte, Kósa azt mondta: mi sem azt mondjuk, hogy coki. Ebben a vitában az IMF és a magyar kormány akarata sem érvényesül majd tisztán, de meg fogunk egymással egyezni.

Hozzátette: társadalmi szolidaritást várnak el a külföldi partnerektől. Ha arról beszélnek, hogy ők is a magyar nemzetgazdaság részei, akkor ha rosszul megy a szekér, nekik is kevesebb jut. Ők ahhoz voltak hozzászokva, hogyha baj van, felteszik a kezüket, mondván, fizessék ki kedves magyarok. A magyar kormány pedig most azt merte mondani, hogy egy csónakban evezünk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.