BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Márton Attila: meg kell menteni a Malévot!

Több országba csak átszállással lehetne repülni, ha megszűnne a Malév – mondta Márton Attila a légiközlekedésért felelős miniszteri biztos.

A légiközlekedésért felelős miniszteri biztos szerint mindenképpen meg kell menteni a Malévot. Márton Attila az MR1-Kossuth Rádiónak elmondta: ha megszűnne a társaság, több országba csak átszállással lehetne repülni.

A miniszteri biztos szerint ez nemcsak a nemzeti büszkeség kérdése, hanem gazdasági érdek is: ha megszűnne a Malév, több országba csak átszállással lehetne repülni.

A fideszes képviselő kifejtette: a légitársaság átszervezéséhez elsőként meg kell egyezni a cég legnagyobb hitelezőjével, az orosz Vnyesekonombankkal.

Mint ahogy azt már korábban a Világgazdaság Online megírta, ez legfontosabb feltétele annak, hogy 2-3 éven belül üzemi szinten nullszaldós legyen a Malév.

A Malévnek csaknem 30 milliárd forintos tartozása van. Mint ismert, a cég idén februártól van újra többségi állami tulajdonban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.