BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: Mi döntjük el, hogyan teljesítjük a hiánycélt

A miniszterelnök leszögezte: Magyarország tartani fogja az előirányzott 3,8 százalékos idei hiánycélt és ez az egyetlen kritérium, amely az IMF megállapodásban szerepel.

"Az IMF-fel 2008-ban kötött megállapodás októberben jár le és ez a szerződés egyetlen kikötést tartalmaz, nevezetesen, hogy a költségvetési hiány 2010-ben 3,8 százalékos legyen" – mondta Orbán Viktor a visegrádi négyek találkozója kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök leszögezte: a Nemzetközi Valutaalap egyetlen konkrét várakozása a deficitet illeti, azt pedig a kormány jogában áll eldönteni, hogy ezt milyen módon valósítja meg.

A forint Orbán bejelentésének hírére erősödni kezdett.

Jelenleg 287,50 és 287,90 közötti sávban mozog a hazai deviza. Egy euró jelenleg 287,59 forintot ér. A dollár ára 223,11 forint, a svájci frankkal 212,34 forinton kereskednek.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.