BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

DIW: Lassul a német gazdaság

A német gazdaság növekedése a DIW gazdaságkutató intézet becslése szerint idén ősszel is folytatódni fog.

Mindazonáltal a növekedési ráták jelentősen elmaradnak az eddigi, hosszabb távon érvényesülő átlagos értékektől - tűnik ki a DIW prognózisából. A szakértők a harmadik negyedre 0,9 százalékos növekedéssel számolnak, a második negyedben mért 2,2 százalék után.

Ám Ferdinand Fichtner, a DIW szakértője szerint a konjunktúra  továbbra is egyértelműen felfelé tart. Nincs ok arra, hogy a tényleges növekedési sikereket adócsökkentésekkel éljük fel - tette hozzá az N24 jelentése szerint. A gazdaság ősszel várható enyhe lassulását azzal magyarázza, hogy számos országban - különösen az Egyesült Államokban és Kínában  megfigyelhető konjunkturális gyengülés miatt a német vállalatok exportja csökken. Ezért vélhetően a privát háztartások fogyasztására támaszkodik a növekedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.