BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kereszttűzben a különadó

A nagy külföldi bankok vezetői egymás után emelnek szót az extra sarc ellen

Bár a pénzügyi szervezeteket terhelő különadóról szóló jogszabályt már hetekkel ezelőtt elfogadta az Országgyűlés, a Magyarországon is érdekeltségekkel rendelkező nagy külföldi bankcsoportok vezetői sorban emelnek szót az extrateher ellen.

Herbert Stepic, a Raiffeisen International vezérigazgatója a német Handelsblattnak adott interjúban kifejtette: a magyar bankadó példája ragadós lehet a régió többi állama számára is. Emlékeztetett rá: a lengyel parlament már tárgyal egy a magyarhoz hasonló adóról, a tervek szerint a bankok mérlegfőösszegük 0,3 százalékát fizetnék be a költségvetésbe. A számítások szerint az adóból 2,9 milliárd zloty bevételre tehetne szert a lengyel költségvetés, ez nagyjából megfelelne annak az összegnek, amennyit a teljes magyar hitelintézeti szektornak kell fizetnie az idén.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.