BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oszkó: az a jó hírem van, hogy tavaly óta szabadok vagyunk

Nem attól független valaki pénzügyileg, hogy nem az egyik hitelezőtől kér kölcsön, hanem a másiktól, hanem attól, ha a saját lábán meg tud állni” – reagált Oszkó Péter volt pénzügyminiszter azokra a kormányzati nyilatkozatokra, amelyek szerint az IMF-től való elfordulás egyben a pénzügyi függetlenedés útján való elindulást jelenti - tudósít az ATV.

Hozzátette: az előző kormány időszakában jelentősen csökkent az ország eladósodottsága, és a rendszerváltás óta először volt olyan negyedév, amikor pozitív volt a költségvetés szaldója.

Oszkó kiemelte: a kormány 2010-re vállalta a 3,8 százalékos hiány teljesítését, de, hogy jövőre mi lesz, azt nem tudni. Ha Orbánék akarják, akkor 2011-re 3 százalék alá is vihetik a hiányt, ehhez a jelenlegi költségvetési szigor mellett minimális kiigazításokra lenne szükség.

„Ha azt tekintjük szabadságnak és függetlenségnek, hogy nincs szükségünk az IMF pénzére, akkor az a jó hírem van, hogy már tavaly nyár óta szabadok vagyunk, hiszen azóta nem hívtunk le IMF-hitelt” – jegyezte meg a volt pénzügyminiszter, hangsúlyozva, hogy az elmúlt egy évben nem a valutaalap pénzét, hanem a hitelességét használtuk. Ezt rúgta fel a mostani kormány, aminek meg is volt a maga ára – tette hozzá.

Olvassa el Oszkó Péter blogját, itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.