BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A megszorítás a nyerő?

A Bloomberg globális befektetői felmérése szerint Angela Merkel a legnépszerűbb, mivel a megkérdezettek szerint ő teszi a legtöbbet a kedvező üzleti klíma kialakításáért.

A jelenleg a költségvetés karcsúsításán dolgozó Angela Merkel tette a legtöbbet a megfelelő befektetői hangulat kialakításáért – legalább is így látják a Bloomberg felmérésének résztvevői. A német kancellár a válaszadók 70 százalékától kapott pozitív értékelését, míg júniusban csak a válaszadók mindössze 49 százaléka nyilatkozott róla elismeréssel.

Jim Schetakis, a Gyrus Investment Management elnöke hangsúlyozza, hogy a kancellár rávette Görögországot az erőteljesebb reformok végrehajtására, megakadályozva, hogy a többi EU tagállam a könnyebb megoldást válassza. Richard McNamara, a SunTrust Banks elemzője pedig leszögezi, hogy általában szimpátiával viseltet az olyan kormányfők iránt, akik megszorításokat hajtanak végre.

Ezzel más befektetők is egyetérthetnek, ezt mutatja, hogy David Cameron brit kormányfő szintén 63 százalékos támogatást ért el a korábbi 52 százalékhoz képest megszorító lépéseit követően. Szintén népszerű az 58 százalékos eredményt elérő kínai Hu Jintao. Ugyanakkor a japán miniszterelnök Naoto Kan, és a francia Nicolas Sarkozy csak a megkérdezettek 27 százalékának támogatását élvezi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.