BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a háztartások devizahitel állománya

A háztartások augusztusban az előző hónaphoz hasonlóan forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, míg devizában többet törlesztettek, mint amennyit felvettek. A háztartások hitelállománya összességében csökkent.

Augusztusban a háztartások hitelállománya tranzakciókból eredően 11,5 milliárd forinttal mérséklődött. Ezen belül a forinthitel-felvétel 29,1 milliárd forinttal haladta meg a törlesztéseket, a devizahitelek állománya pedig 40,6 milliárd forinttal csökkent, derül ki a Magyar Nemzeti Bank közleményéből.

A betétállomány 38,6 milliárd forinttal csökkent forintbetéteknél 33,8 milliárd forint, a devizabetéteknél pedig 4,8 milliárd forint nettó betétkivonásra került sor.

A nem pénzügyi vállalatok forintban nettó hitelfelvevők, devizában nettó hiteltörlesztők voltak, összességében pedig több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.