BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogadták a szabadkereskedelmi megállapodást Dél-Koreával

Az Európai Unió külügyminiszterei rendkívüli ülésüket követően bejelentették, hogy megkötötték Dél-Koreával a szabadkereskedelmi megállapodást.

A szabadkereskedelmi megállapodás megkötését eddig Olaszország nem támogatta, a tagállam legfőképp autóiparát féltette a beözönlő dél-koreai importtól.

A megállapodástól a kétoldalú forgalom jelentős növekedését várják, igaz Dél-Korea már ma is az unió egyik legfontosabb gazdasági partnere. Az előzetes felmérések szerint az unióban működő vállalkozások 1,6 milliárd euró, a dél-koreai vállalatok pedig 1,1 milliárd eurós vámtétel megfizetése alól mentesülnek.

A program szerint még egyeztetnek Kínáról, mely fontos partnerré válhat, ám az emberi jogok kérdésében még előrelépésre van szükség, de egyeztetnek még Indiáról és Oroszországról is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.