BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödik a forint

A hazánkból érkező kedvező hírek hatására ma már 208 forinthoz közelített a svájci frank árfolyama, az euróval szemben is erősödött a hazai deviza megközelítve a 276 forintot.

A kedvező forint-euró árfolyamra már hónapok óta nem volt példa, de a 208 forintos frank jegyzésre is hetek óta várnak a devizahitellel rendelkezők. Elemzők szerint az erősödés a kormány értékpapír kibocsátási tervének és a jelentős autóipari beruházásoknak köszönhető.

A svájci frank a dollárral szemben is gyengült köszönhetően az amerikai piacok fellendülésének, amelyek csökkentették az alpesi deviza iránti keresletet.

A Bloomberg hírügynökség elemzése szerint 2008 szeptemberéig folyamatosan 519,5 milliárdról 847 milliárdra nőtt a svájci frankban felvett devizahitel-állomány, ám az év első negyedében elsősorban a magyar és lengyel lakossági hitelek csökkenése után 647,6 milliárdra esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.