BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország az EU éllovasai között az új ipari megrendelések terén

Az új ipari megrendelések júliusban csökkentek az EU-ban az előző hónaphoz képest, éves alapon 12,5 százalékos növekedést mértek. Magyarország az éllovasok között.

Júliusban csökkentek az új ipari megrendelések az euróövezetben az előző hónaphoz képest. A visszaesés mértéke 2,4 százalék júniushoz viszonyítva. Az Európai Unióban 2,3 százalékos esést mértek azután, hogy júniusban még 2,5 százalékos volt a növekedés.

Az egy évvel ezelőttihez képest 11,2 százalékkal nőttek az új ipari megrendelések a valutaunióban, és 12,5 százalékkal az unióban. A szezonálisan kiigazított érték havi alapon visszaesést mutat júliusban.

Havi összehasonlítás

A legnagyobb vesztes Dánia volt júliusban, ahol 22,1 százalékkal esett vissza az érték az előző hónaphoz viszonyítva, Görögországban 5,4 százalékos csökkenést mértek.

Írországban 7,4, Svédországban 4,7 százalékos növekedésről számolt be az Eurostat. Magyarországon 3,4 százalékos volt a bővülés: az országok többségében visszaesésről számoltak be.

Éves változás

A legnagyobb visszaesést éves alapon Görögország szenvedte el, 4,1 százalékot, Portugáliában 0,3 százalékos esésről számoltak be, míg Olaszországban stagnáltak az új ipari megrendelések. A legnagyobb emelkedést Lettországban (66,6 százalék), Észtországban (37,8 százalék) és Magyarországon (29,7 százalék) mértek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.