BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maradt a brit adósság besorolás

A brit kormány elkötelezettsége a költségvetési hiány csökkentése iránt továbbra is biztosítja, hogy Nagy-Britannia adóskockázati besorolása Aaa stabil lehessen – közölte a Moody’s hétfőn.

A brit gazdasági kilátások is a vártnál nagyobb kihívásokkal szembesülnek, mivel a magánszektor visszafogta hitelezési tevékenységét, bizonytalan a pénzügyi szektor állapota és a vártnál lassabb növekedést produkál a gazdaság, mondta el Kenneth Orchard, a Moody’s vezető elemzője.

Ennek ellenére, a Moody’s úgy véli, hogy az Egyesült Királyság képes megfelelni ezeknek a kihívásoknak, mondta Orchard. A hitelminősítő forgatókönyve szerint a gazdaság továbbra is fenntartja a mérsékelt növekedési ütemét a gazdaság középtávon, az elsődleges költségvetési egyenleg pedig 2014-ben érhet el többletet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.