BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem államosítja a kormány a nyugdíjpénztárakat

Nem fogják államosítani a magányugdíj-pénztárakat – mondta Iván László az országgyűlés nyugdíj- és idősügyi albizottságának elnöke egy beszélgetésen. Korábban a kormányfő közölte, hogy adott esetben el kell gondolkodni a lépésen.

Iván László az MR1 - Kossuth rádiónak elmondta, a kormány eddigi állásfoglalásai között is az szerepelt, hogy a magánnyugdíj-pénztárakat, illetve magánnyugdíj-pénztár vagyonát nem kívánja államosítani.

Orbán Viktor A miniszterelnök Vona Gábor kérdésére parlament első ülésnapján azt mondta, ha elbukik a nyugdíjreform elszámolásának ügye Brüsszelben, akkor el kell gondolkodni a nyugdíjpénztárak államosításán.

Iván László erre a felvetésre úgy reagált, hogy még nem bukott el. „Nem tervezünk olyat, hogy elbukik. Azt tervezzük, hogy vannak alternatív lehetőségek. Ezt a szakembereink és a szakmai számításokkal foglalkozó miniszteriális tárcák dolgozzák ki. Brüsszel után úgy néz ki, hogy a miniszterelnök javaslatát többen is támogatják.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.