BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem várt rossz adat Németországból

A júniusi jó adatokat követően további növekedést vártak a német ipari megrendelésekben júliusban is azonban a kedden közzé tett adatok visszaesésről tanúskodnak.

Júliusban 2,2 százalékkal estek vissza a német ipari megrendelések, a várakozások azonban 0,5 százalékos emelkedésről szóltak. A belföldi megrendelések 3,7 százalékkal csökkentek, a külföldi megrendelésekben pedig azonos szintű visszaesés tapasztalható.

Kedden tették közzé a júniusi megrendelések felülvizsgált adatát, így a korábban közölt 3,2 százalékról 3,6 százalékra javították a havi adatot.

A közlemény szerint a júliusi rossz adatot a nagy megrendelések átlagtól való elmaradása okozta, ugyanakkor az ipari termékek iránti kereslet felfelé mutat. Az eurózónából Németországba érkező megrendelések száma 6,1 százalékkal csökkent.

A második negyedéves rekord növekedés hajtó ereje az export volt, azonban az ipari megrendelésekről közölt adatok azt tükrözik, hogy az export a korábban látottnál várhatóan csak kisebb mértékben támogatja a német növekedést a második félévben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.