BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán nem nyugtatta meg a piacokat

Magyarország azon elkötelezettsége, hogy csökkentse költségvetési hányát jövőre 3 százalék alá, nem hárította el a veszélyt, hogy az ország elveszítheti befektetési kategória besorolását adósságaira – mondta Trevor Cullinan, a Standard & Poor’s (S&P) elemzője.

Orbán Viktor és a kormány múlt heti nyilatkozatai melyek szerint 2011-ben a kormány 3 százalék alá szorítják a hiányt nem elegendőek a bizalom stabilizálásához. A negatív kilátás megvonásához a kormány középtávú fiskális és gazdaságpolitikáját kell ismernie a befektetőknek.

A hitelminősítő legutóbb július végén módosította negatívra a magyar adósság besorolásra vonatkozó kilátásokat, azt követően, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a kormány között megszakadtak a tárgyalások.

A „bukott angyal” (fallen angel) a befektetőiből spekulatív kategóriába visszasorolt kereskedelmi és államadósok megjelölése a hitelminősítői zsargonban, mellyel Magyarország is jellemezhető lehet a S&P fenyegetése szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.