BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbánéknak nem lesz lehetősége nagyívű reformokra Csaba László szerint

A következő két évben a kormánynak nem lesz lehetősége nagyívű reformintézkedésekre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász.

Nem lesz tere a kormánynak arra, hogy a következő két évben nagyívű reformokat hajtson végre, mert a piacokat kell megnyugtatni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász.

Az egyetemi tanár kifejtette: a nagy állami vállalatok és az önkormányzati rendszer radikális átalakításában a szakértők egyetértenek, de ez pénzbe kerül, és ahhoz, hogy közben javuljon az államháztartás egyensúlya, olyan durva megszorító politikára vagy adóemelésre lenne szükség, ami politikailag lehetetlen. Bár nőtt a mozgástér, de ez még továbbra is csak kicsi és óvatos lépésekre ad lehetőséget - emelte ki.

A közgazdász szerint a költségvetés bevételi és kiadási oldalán is szigorra van szükség.  A Közép-Európai Egyetem professzora úgy vélekedett, nincs szükség feltétlenül egy új készenléti hitelmegállapodásra a Nemzetközi Valutaalappal. Ettől függetlenül tárgyalni kell az IMF-fel, hiszen részvényes az ország a szervezetben - emelte ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.