BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száguldó német export

Németországban az infláció augusztusban egy százalékkal növekedett az egy évvel korábbi azonos hónaphoz viszonyítva - közölte az országos statisztikai hivatal.

Az infláció 1,2 százalékos volt idén júliusban, és még mindig jóval elmarad az Európai Központi Bank által célul kitűzött két százaléktól. A csekély infláció a mérsékelt béremeléseknek tudható be, ám az IG Metall szakszervezet hatszázalékos béremelést követel, ami várhatólag hosszúra nyúló tárgyalásokhoz vezet majd – jelenti az AFP.

Ugyanakkor idén júliusban a német export 18,7 százalékkal nőtt - közölte ugyancsak a statisztikai hivatal -, ám az import növekedése 24,9 százalékos volt. A kereskedelmi mérlegen 13,5 milliárd euró összegű többlet keletkezett, ami valamivel alacsonyabb ugyan, mint a múlt év azonos hónapjában feljegyzett adat, de valamivel több a Dow Jones Newswires közgazdászai által prognosztizált 13,1 milliárd eurónál. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.