BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szankcióviták az EU-ban

A pénzügyi tranzakciókra kivetendő különadóról és a fegyelmezetlen költségvetési politikát folytató tagállamok szigorúbb szankcionálásáról tárgyalnak ma az uniós pénzügyminiszterek.

Mindkét területen nehézkesen haladnak az egyeztetések: a pénzügyi tranzakciók megadóztatásába – globális megállapodás híján – az EU elvben akár egyedül is hajlandó lenne belevágni, de még az uniós tagállamok között sincs egyetértés, ráadásul nemrég maga a brüsszeli bizottság is fenntartásainak adott hangot.

 A költségvetési szigort illetően ugyancsak nagyon eltérőek a nemzeti kormányok elképzelései. Magyarország kapcsán a találkozón a Nemzetközi Valutaalap szerepvállalása is szóba kerülhet; a megállapodás esélyét a Morgan Stanley befektetési bank szerint növelheti, hogy az IMF új, elővigyázatossági hitelét szinte hazánkra szabták.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.