BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A teljes foglalkoztatottság felé tart Németország?

A rohamos gazdasági fellendülésnek köszönhetően a munkanélküliek száma 1992 óta a legalacsonyabb szintre süllyedt Németországban - közölte a szövetségi munkaügyi miniszter.

Ursula von der Leyen szerint októberben 2,945 millió állástalan élt Németországban. Ezzel két év óta első ízben esett három milliónál alá a munkanélküliek száma. A munkanélküliségi ráta ennek köszönhetően 7,0 százalékon áll

Az N24 szerint szakértők lehetségesnek tartják, hogy a munkanélküliek száma Németországban már 2012-ben kétmillió alá esik. Ha a munkanélküliség csökkenése ilyen tempóban folytatódik, a következő milliós csökkentést már 2012 október vagy november jelezheti. Hilmar Schneider, a Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit munkaerőpiaci igazgatója a Die Weltnek nyilatkozva azonban kifejtette: ennek feltétele, hogy ne következzék be újabb gazdasági válság. A kétmilliós munkanélküliséget – ami ötszázalékos munkanélküliségi rátának felelne meg – szintén elérhetőnek tartja Michael Hüther professzor, a kölni Institut der Deutschen Wirtschaft szakértője.

A Passauer Neue Pressének nyilatkozva kiemelte, hogy a német termékek iránti kereslet foglalkoztatási hullámot von maga után. Megfogalmazása szerint Németországban jelenleg a munkaerőhiány jellemző.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.