BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vészharangot kongatja az EKB

Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának tagja arra figyelmeztet, hogy az árfolyam manipuláció veszélyezteti a kilábalást.

Draghi szerint az export érdekében mesterségesen alacsony árfolyamon tartott devizák és az árfolyamok manipulációja veszélyezteti a globális kilábalást. Az EKB kormányzótanácsának tagja úgy látja, a probléma csak a világ vezető gazdaságai közötti nagyobb együttműködéssel oldható meg - tudósít a Reuters.

Az olasz nemzeti bank vezetője, aki egyben a Pénzügyi Stabilitási Tanács elnöke is, emlékeztetett arra, hogy a gazdasági javulás üteme egyenlőtlen: a fejlődő államok erősen fejlődnek, az Egyesült Államok gyengélkedik, míg Európában egyenlőtlen a kilábalás üteme. Ez Draghi szerint feszültségeket gerjeszt, amelyek a deviza trükkökkel együtt veszélyeztetik a kilábalást. Az EKB tagja úgy látja, az eddigi tárgyalások igazolták, hogy a kormányok nem képesek megtenni a megfelelő közös lépéseket.

A Pénzügyi Stabilitási Tanács a jövő évben mutatja be a G20-nak azon bankok listáját, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy problémáik fenyegessék a teljes pénzügyi rendszert. A szervezet javaslatot tesz majd ezen pénzintézetek állapotának javítására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.