LMP: perszonáluniót kötnénk Minszkkel, az se lenne meglepetés

Tiltakoznak a pártok és a szakszervezetek a kormány nyugdíjterve ellen.

- MSZP: A legnagyobb ellenzéki párt az Alkotmánybírósághoz fordul és népszavazást kezdeményez. A szocialisták szerint az állampolgárok úgy választhatnak két lehetőség közül, hogy az egyikről előre tudják, elvesztik a nyugdíjukat, ha a mellett döntenek. Matolcsy György lemondását követelik.
- LMP: Az ökopárt szerint útszéli zsarolásról van szó. „Ezt követően az ember már azon sem lepődne meg, ha a jövő héten bejelentenék a perszonáluniót Fehéroroszországgal, tehát ez egyszerűen minősíthetetlen.”

- Jobbik: A radikális párt üdvözli a magán-nyugdíjpénztári vagyon állami kezelésbe vételét, de az egyszeri költségvetési bevételek folyó kiadásokra fordítását veszélyesnek ítéli.
- Liga. A szakszervezetek álláspontja szerint tovább csökkent a biztosítottak bizalma az eddig is erősen foltozott nyugdíjrendszer iránt. Ezért ebben a formában nem támogatja a kormány meghirdetett nyugdíjmentő csomagját.
- VDSZ: A vegyipari szakszervezet nyílt zsarolásnak tartja az intézkedést, ezért közös tiltakozó akcióra szólított fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.