BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fölöslegesen "erőlködnek" az adósságválsággal küzdő államok

A Deutsche Bank vezető közgazdásza szerint hamarosan Portugáliának is eurómilliárdos segítségre lesz szüksége az euróövezethez tartozó országok mentőalapjából.

A Frankfurter Allgemeine Sonntag Zeitungnak nyilatkozva Thomas Meyer úgy vélte, " nem csodálkoznék, ha Görögországhoz és Írországhoz hasonlóan Portugália belátható időn belül  mentőernyő alá kerülne" - tudósít az N24.

Meyer azt tanácsolná a dél-európai államnak, hogy "mihamarabb forduljon segítségért, mert ez elkerülhetetlen és így csökkenthetnék a "függő játszma idejét" Meyer szerint a magasan eladósodott euróövezeti államokban a kormányok takarékossági programjai nem tudnák a nemzetközi pénzpiacokon jelen lévő befektetőket megnyugtatni.

"Ezeknek az országoknak szavahihetőségi problémájuk van. Nyilvánosságra hozhatnak ugyan egy takarékossági programot, De túlságosan sokáig tart, amíg látni lehet, hogy az miként működik. Ezért szkeptikusak továbbra is a piacok."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.