BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar bankkötvényeket minősített le a Moody's

Leminősítette pénteken az FHB és az OTP Jelzálogbank fedezett kötvényeit a Moody's Investors Service.

A nemzetközi hitelminősítő, amely a hét elején a magyar szuverén adósbesorolást azt követően pedig egy sor magyar bank hitelminősítését is rontotta, pénteken közölte, hogy az FHB fedezettkötvény-osztályzata az eddigi "A3"-ról "Baa1"-re, az OTP Jelzálogbank által kibocsátott fedezett kötvényeké "A2"-ről két fokozattal szintén "Baa1"-re módosul.

A Moody''s szerint ezt részben a magyar államadósi osztályzat minapi rontása, részben pedig a kötvénytulajdonosok jelentős refinanszírozási és devizakockázati kitettsége indokolja.

    A hitelminősítő e hét elején egyszerre két fokozattal, a befektetésre ajánlott kategória alsó határára, "Baa1"-ről "Baa3"-ra minősítette vissza Magyarország deviza- és forintadósi besorolásait, az ország költségvetési helyzetének hosszú távú fenntarthatóságával kapcsolatos "növekvő aggodalmakra" hivatkozva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.