BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is irigyelhetjük a sógorokat

Az osztrák gazdaság "teherbíró" és a költségvetés konszolidációs terve "egyértelműen definiált" – közölte a Standard and Poor’s.

Az amerikai hitelminősítő intézet megerősítette Ausztria hitelképességének "AAA" besorolását - jelentette a Die Presse, ez továbbra is a legjobb értékelést jelenti, azt, hogy Ausztria "megbízható és stabil adós." 

Az osztrák államadósság kilátásait az S&P "stabilnak" tartja. A hitelminősítő ugyanakkor arra is kitér, hogy az osztrák bankok közép- és kelet-európai kitettsége igen magas, ám az ezzel kapcsolatos kockázatok jelenleg korlátozottak. A karintiai Hypo Alpe Adria banktól eltekintve más osztrák bankoknak nincs szükségük állami segítségre – közölte az S&P.

Josef Pröll pénzügyminiszter örömét fejezte ki a legmagasabb szintű értékelés felett. A tárcavezető szerint ez elismerés az ország teljes gazdaságára nézve és egyben alátámasztja, hogy a kabinet a megfelelő lépéseket teszi a költségvetés rendbehozatala érdekében.

Pröll egyébként kritikusan nyilatkozott az eurózóna közös kötvénykibocsátásra vonatkozó elképzelésekről és leszögezte, hogy a kérdést még fontolóra venni is csak akkor érdemes, ha az adósságválsággal küzdő országok szigorú költségvetési fegyelmet vezetnek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.