BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bloomberg: Magyarázkodással indult a magyar EU-elnökség

Magyarország, mint az Európai Uniós soros elnöke és így Orbán Viktor miniszterelnök első munkanapjának eseményeit összegezte a Bloomberg hírügynökség. A cikk a hat hónapos elnökség első munkanapját védekezéssel töltött napnak értékeli.

Orbán Viktor miniszterelnök az újév és a magyar elnökség első munkanapját magyarázkodással tölthette. Ahogy már megírtuk, ma az Európai Bizottság egyik szóvivője úgy nyilatkozott, hogy jelenleg kiértékeli a bizottság a válságadó megfizetésére kötelezett vállalatok panaszait.

Nem csak az energia, kereskedelmi, távközlési szektorokat sújtó válságadó miatt vonták kérdőre a magyar kormányt első elnökségi munkanapján. Az Európai Bizottság részletes tájékoztatást kért az új médiatörvényről is, amit Olivier Bailly szóvivő jelentett be Brüsszelben.

Az Európai Bizottság alelnöke, a sajtószabadságért felelős Neelie Kroes már korábban december 24-én levélben fordult Navracsics Tibor miniszterelnök-helyetteshez a médiatörvényről érdeklődve. A levélben a biztos megkérte a miniszterelnök-helyettest, hogy küldje el részére a jogszabály teljes szövegét, hogy pontosan el tudja dönteni, összhangban van-e az a sajtószabadságra vonatkozó uniós szabályokkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.