BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Geithner nagy különbségeket lát Európával a bankok ügyében

Az amerikai pénzügyminiszter szerint nagy nézetkülönbségek osztják meg Európát és az Egyesült Államokat a banki szabályozás kérdésében; Európa hajlik az alacsonyabb tőkekövetelmények előírására.

Timothy Geithner - aki a G20 pénzügyminiszterek párizsi tanácskozásán szólalt fel - úgy véli, hogy az európai bankrendszer sokkal koncentráltabb és GDP-arányosan sokkal nagyobb mint az amerikai. Ugyanakkor az európaiak sokkal kevésbé hagyják elbukni pénzügyi intézményeiket.

Geithner szerint a legnagyobb különbség az, hogy Európában nagyobb a hajlandóság és a lelkesedés, hogy bízzanak azokban a finanszírozási garanciákban, amelyeket az európai államok sokkal inkább készek megadni, mint az Egyesült Államok, így Európa hajlandó az Egyesült Államoknál alacsonyabb tőkemegfelelési követelményekkel működő bankrendszert fenntartani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.