BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenőben a piaci félelem

A legtöbb szektorban csökkenő kockázati szintet mért a GKI, ami a fizetési problémák és a csődök számának alakulását illeti.

A nagyvállalati körben az átlagot jóval meghaladóan csökkent a kockázati megítélés a szolgáltató szektorban, míg a bányászatban és az energiaiparban az átlagnál sokkal kisebb mértékben. Az építőiparban pedig a kockázatok növekedését várják a felmérésben részt vett vállalatvezetők. A közepes cégek esetében az átlagnál jóval nagyobb mértékben csökken a rizikó a pénzügyi szektorban és a közösségi szolgáltatás területén, és sokkal kevésbé az építőiparban és a szállítási, raktározási, postai, távközlési ágazatban.

Az ágazati különadók, a folyton változó jogszabályi környezet miatt az egyébként stabilnak tekintett ágazatok (az energiaszektor és a távközlés) kockázatai felértékelődnek a válaszadók szerint. Másrészt az is szembeszökő, hogy a vállalatvezetők az eddig meghozott intézkedésekkel (költségcsökkentés, piacszerzés) úgy érzik, jelentős mértékben mérsékelni tudták pénzügyi kockázataikat, így különösen a csődveszélyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.