BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fed: tovább élénkült az amerikai gazdaság

Mérsékelt ütemben tovább élénkült az amerikai gazdaság januárban, illetve február elején - tartalmazza az amerikai jegybank 12 körzetének szerdán ismertetett közös jelentése, az úgynevezett Bézs Könyv.

A dokumentum szerint az összes körzet a gazdaság további mérsékelt élénküléséről számolt be. Az amerikai gazdaság motorjának számító fogyasztói költekezést tükröző kiskereskedelmi forgalom a legtöbb körzetben bővült, és stabilan nőtt a feldolgozóipar tevékenysége is.

Az elemzés ugyanakkor rámutat arra is, hogy a gyártók megnövekedett termelési költségeiket igyekszenek áthárítani a felhasználókra, s ez a tendencia várható a jövőben is, ami inflációs nyomást eredményezhet.

A Bézs Könyv szerint a vizsgált időszakban béroldalról nem volt inflációs nyomás, mivel a jelenlegi foglalkoztatási helyzetben a dolgozók nem igazán tudnak előállni béremelési követelésekkel.

A Bézs Könyv megállapításait figyelembe veszi majd az amerikai jegybank kamatalakító Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC), amely március 15-én tartja következő ülését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.