BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korkedvezményes nyugdíj: Nem engedhetjük meg magunknak?

Magyarország nem engedheti meg magának, hogy a jó erőben lévő, tapasztalt, a negyvenes, ötvenes éveikben járó rendőrök, tűzoltók, katonák nyugdíjba menjenek - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az ország nem tudja megengedni magának, hogy életerős, tapasztalt, munkaképes emberek a negyvenes és ötvenes éveikben nyugdíjba vonuljanak - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter kiemelte: a rendőrök, tűzoltók, katonák egy része számára a pályára lépés egyik motívuma az volt, hogy korán nyugdíjba lehet menni. Nekik más motivációt kell nyújtani - hangsúlyozta

A cikkel kapcsolatos blogbejegyzést itt olvashatja!

Olyan életpálya-modellt kell megalkotni, ami vonzóvá teszi ezeket a hivatásokat, normális fizetést és munkakörülményeket, társadalmi és politikai megbecsülést kell biztosítani - fejtette ki a fideszes politikus. Hozzátette, hogy a Belügyminisztérium dolgozik a jelenlegi rendszer átszervezésén és az új rendszer kialakításán, ami vonzóvá teszi a pályákat.

Szijjártó Péter arra reagált, miszerint a fegyveres szerveknél, a bányászatban és a vegyiparban is eltörölhetik a korkedvezményes nyugdíjat, az erről szóló javaslat jövő héten kerülhet a parlament elé. A döntés rövid távon néhány ezer embert érintene csak, hosszú távú következményeként viszont több százezerrel nőne a munkaerőpiacon maradók száma.

A korkedvezményes nyugdíj felfüggesztéséről itt bővebben is olvashat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.