BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Medvegyev: Nem vagyok Mikulás

Dmitrij Medvegyev, nem tervezi, hogy adókedvezményben részesíti a műszaki főiskolák és egyetemek végzős hallgatóit, noha bizonyos juttatások lehetőségét nem zárja ki.

Az orosz elnök a Moszkvai Energia Intézetben egyetemistákkal találkozott, ezt követően nyilatkozott a kérdésben. A Szentpétervári Politechnikai Intézet hallgatója a megbeszélés során javasolta, hogy Medvegyev törölje el a jövedelmi adót három évre a végzős műszaki egyetemi hallgatók számára.

"Remélem, megérti, hogy nem vagyok Mikulás, sem pedig varázsló" - fogalmazott Medvegyev, aki szerint helytelen lenne a jövedelemadó átmeneti megszüntetése.

Emlékeztetett arra, hogy Oroszország 13 százalékos jövedelemadójával a világon az egyik legalacsonyabb kulcsot alkalmazza. Éppen ezért kifejezetten a fiataloknak célzott támogatások bevezetését szorgalmazza, de az adó eltörlését nem támogatja. Medvegyev szerint a lépés ellen szól az is, hogy amikor a Szovjetunió idejében adókedvezményt adtak a háborús veteránoknak, számtalan csaló próbált visszaélni ezzel a lehetőséggel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.