BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Spanyolország is megkapta a leminősítését a Moody's-tól

A Moody's hitelminősítő intézet ma egy fokozattal Aa1-ről Aa2-re csökkentette Spanyolország hiteleinek besorolását. A kilátások negatívak, vagyis a jövőben elképzelhető egy újabb leminősítés.

Az intézet indoklása szerint a bankszektor átstrukturálásának költségei bőven meghaladják a kormány várakozásait, így az ország eladósodottsága tovább nőhet. Ezen felül továbbra is kétséges, vajon a spanyol kormány át tudja-e verekedni azokat a strukturális reformokat, amelyek az ország fenntartható fejlődéséhez szükségesek.

A negatív kilátás azt tükrözi, hogy Spanyolország költségvetése továbbra sem kiegyensúlyozott és ki van téve a piaci felfordulások erősen negatív hatásainak. A mai döntéssel egyidőben a Moody''s leminősítette a spanyol Fondo de Reestructuracin Ordenada Bancaria hiteleit is, az országéval megegyezően Aa1-ről Aa2-re.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.