BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az IMF is beszáll Portugália átvilágításába

Lisszabon számít a szervezet gazdasági segélyére, az EU mellett szükségük van más partnerekre is.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) is rész vesz a portugál gazdaság átvilágításában, miután Lisszabon gazdasági segélyégért folyamodott - közölte vasárnap kiadott nyilatkozatában Caroline Atkinson az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója.

"A portugál kormány az IMF szakértői kedden csatlakoznak az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank csapatához, hogy elvégezzék a portugál gazdaság technikai felmérését. Ez lesz az alapja a rá következő hétfőn, április 18-án a követendő eljárásmódról folytatandó megbeszéléseknek" - szögezte le közleményében Atkinson.

Mint azt Olli Rehn, az unió gazdasági ügyekért és monetáris politikáért felelős biztosa pénteken Gödöllőn elmondta: a portugál segélycsomag mintegy kétharmadát az Európai Unió, egyharmadát pedig az IMF vállalja. Portugália megsegítése a korábban bajba jutott országok megsegítésének "logikáját" követi, vagyis az EU és az IMF szorosan együttműködve, egyeztetve készíti elő a csomag részleteit.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.