BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán "Nem rekeszt ki", de "nem építhetünk bevándorlókra"

A politikának támogatnia kell a családokat, de nem igaz a vád, hogy ez a szándék más életformák kirekesztését jelentené - mondta Orbán az Unió demográfiai és családügyi minisztereinek informális ülésén.

Európa nem építheti jövőjét a bevándorlásra, "vesztésre áll a nagy civilizációk népesedési versenyében" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Gödöllőn.

Az uniós tagállamok demográfiai és családügyi minisztereinek informális ülésén tartott nyitó beszédében a kormányfő kiemelte: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalok a családot fontosnak tartják, de később mégsem születnek meg a tervezett gyermekek.

A család iránti igény tehát megvan, de az akadályok eltérítik az embereket az eredeti életstratégiájuktól - mutatott rá. A miniszterelnök a politikusok fontos feladatának nevezte, hogy segítsenek elhárítani ezeket az akadályokat.

Le kell számolni azzal a váddal, hogy ha egy politika támogatja a családot, akkor azzal minden más életformát elvet, kirekeszt - mondta Orbán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.