BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melyik hazai régióban találhat munkát 2 ezer álláskereső?

A Dél-alföldi régióban akár 1 800 álláskereső is munkahelyet találhat magának a régiós munkaügyi központ által indított program segítségével.

A regionális munkaügyi központnak a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) által finanszírozott "Decentralizált programok a konvergencia régióban" című projekt keretében hozzávetőlegesen három milliárd forint áll a rendelkezésére az elhelyezkedési esélyek javítására és képzési programok indítására - közölte egy állás- és képzési börzével indított nyitórendezvényen Nagy Ágnes, a munkaügyi központ vezetője pénteken, Békéscsabán.

A központ mind a 27 kirendeltségén megtartják a békéscsabaihoz hasonló börzéket, amelyekre összességben több mint nyolcezer álláskeresőt, és kétezer munkáltatót hívtak meg. Az előzetes információi szerint a régióból 730 munkáltató csaknem kétezer állást tudott felajánlani, így esély mutatkozik arra, hogy a következő hetekben legalább 1.800 álláskereső találjon magának munkát.

Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője arról szólt, hogy a munkaügyi központok a legnehezebb helyzetben lévő álláskeresőket, közöttük a 25 év alatti, illetve az ötven év feletti munkavállalókat szólították meg. De várják a gyesről és gyedről visszatérő anyákat is. Mint mondta, abban bízik, hogy a békéscsabai nyitó programon akár kétszázötvenen is állást találnak maguknak. Az idei börzére 20 munkáltató és öt felnőttképző intézmény jelent meg, de a munkaügyi központok megközelítőleg 61-féle szakmában tudnak az érdeklődők számára képzési, átképzési lehetőséget biztosítani.

A program végrehajtása során mentorok segítik az ügyfeleket, biztosítják a teljes képzési költséget, sőt az elhelyezkedést bértámogatással is ösztönzik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.