BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oszkó: Magyarországon paranoiás hangulat uralkodik

Oszkó Péter a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta: Magyarországon mindenki borzasztóan fél a személyét érő támadásoktól, hogy a kérdésekre a felelősség elhárításával reagál.

A volt pénzügyminiszter szerencsétlen dolognak tartja, hogy eddig egyetlen pénzügyminiszter sem vállalta a felelősséget a hazai államadósság jelentős növekedéséért. Mint mondta, Magyarországon paranoiás politikai hangulat uralkodik, ezért az ezzel kapcsolatos kérdésekre védekezéssel reagál. Pedig – tette hozzá a Magyar Nemzetnek nyilatkozva – ki kellene jelenteni bizonyos döntésekről, hogy tévesek, hogy ne kövessék el még egyszer ugyanazokat a hibákat.

Hozzátette: kormányon egy év alatt csak annyit sikerült elérniük, hogy visszarántsák az országot a szakadék széléről, a rendszerváltás óta húzódó problémák azonban megoldatlanok maradtak. A súlyos örökség része az államadósság, az egészségügy, az oktatás vagy a közösségi közlekedés. Oszkó Péter hangsúlyozta: a kormány politikája tekintetében egyetért azzal, hogy a költségvetési egyensúlyt a kiadási oldal mérséklésével próbálják elérni és megnyugtató, hogy úgy tűnik, a kabinet foglalkozni kezd a húsz éve halogatott kérdésekkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.