BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kedvezőbben számolhatják el a túlórákat a tanárok

Havonta számolnák el a pedagógusok többlettanításért elszámolható pluszóradíjait, visszaállítva ezzel a Gyurcsány-kormány által 2006-ban bevezetett kéthavi elszámolás előtti időszakban megszokott rendszert – ez derül ki abból a képviselői önálló indítványból, amelyről tegnap lapzártánk után szavazott a parlament.

A kéthavi elszámolás kedvezőtlen volt a tanárok többségének, hiszen pél-dául a túlórákban bővelkedő szeptembert összevonták az októberrel, amelyben nemzeti ünnep és gyakran őszi szünet is van, ugyanígy a novembert a decemberrel, amely a karácsonyi szünet időszaka. Így a kötelező óraszámon felül a pluszórákért elszámolható kifizetések jelentősen lecsökkentek 2006 óta.

A Michl József kereszténydemokrata képviselő által jegyzett javaslat indoklásában megjegyzi: a 2006-ban bevezetett kéthavi elszámolásra a pedagógusszakma gyakran panaszkodott, mivel a többletórákért járó díjazást ennek értelmében később kapták meg a tanárok, és a rendszer aránytalanul nagy adminisztrációs terhet rótt az oktatási intézményekre.

A jelenlegi rendelkezés nem érinti a tanárok, nevelők, óvodapedagógusok kötelező óraszámát, ám kimondja, hogy azt teljes egészében a diákokkal való csoportos vagy egyéni – gyakorlati, elméleti vagy szabadidős jellegű – foglalkozásokkal kell kitölteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.