BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordalacsony szinten a német állástalanság

Az újraegyesítés óta soha nem volt még olyan alacsony a német munkanélküliség szintje, mint ez év májusában – ez szűrhető le a német szövetségi munkaügyi hivatal (BA) tegnap közzétett adataiból.

Az elmúlt hónapban ugyanis hárommillió alá, 2,96 millióra apadt a német munkanélküliek száma a kiigazítatlan adatok szerint: ez az előző hónaphoz képest 118 ezer, 2010 májusához viszonyítva pedig 276 ezer fős csökkenésnek, valamint 7 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg.
A szezonálisan kiigazított adatok alapján nyolcezerrel 2,974 millióra mérséklődött az állástalanok száma. A német cégek munkaerő-kereslete továbbra is igen nagy, ám a következő hónapokban kissé csökkenhet – vélekedett az adatok kapcsán Frank-Jürgen Weise, a BA elnöke.

Stagnálás az eurózónában

Az euróövezetben nem változott a munkanélküliség: az Eurostat tegnapi közlése szerint áprilisban 9,9 százalékot mutatott a ráta, ugyanannyit, mint márciusban. Az unió 27 tagországában összességében 9,4 százalékos volt a munkanélküli-ség.

A legalacsonyabb, 4,2 százalékos mutatót Ausztriában és Hollandiában mérték, a legmagasabbat, 20,7 százalékot Spanyolországban. Hazánk 11,6 százaléka az alsó harmadban foglal helyet.

A legalacsonyabb, 4,2 százalékos mutatót Ausztriában és Hollandiában mérték, a legmagasabbat, 20,7 százalékot Spanyolországban. Hazánk 11,6 százaléka az alsó harmadban foglal helyet. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.