BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szlovákia Közép-Európa Szingapúrja lesz

„Az erős szociális állam koncepciója kudarcba fulladt. Az új prioritás a vállalkozói környezet javítása, az, hogy versenyképessé, vonzóvá és teljes értékű kereskedelmi partnerré váljunk a befektetők szemében.”

 Így vezette fel Juraj Miskov gazdasági miniszter tegnap Pozsonyban a Szingapúrnak nevezett projektet, amellyel évi százmillió eurós megtakarítást hoznának a vállalkozóknak. A csomag száz intézkedésből áll, egy részüket még az idén, a többit legkésőbb 2013-ig fogadnák el.

Az intézkedések hatálybaléptetése után a vállalkozók két nap alatt céget alapíthatnak, egy euróért pedig létrehozhatnak egy társaságot. Rövidülne a kisvállalkozói engedély kiadásának időtartama, s az építkezési eljárásoké is – sorolja a példákat a bumm.sk. A szlovákiai vállalkozók adminisztratív terhei 1,98 milliárd eurót tesznek ki, a GDP-nek majdnem a 3 százalékát. A cél, hogy Szlovákiában alakuljon ki a világ egyik legjobb vállalkozói környezete, a térségben pedig a legjobb. Így Szlovákia válhatna a régió Szingapúrjává – mondja Pozsony.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.