BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, a német menedzserek "XXL-es" várakozásai

A német gazdaság 2011. első félében tapasztalt sikertörténete vélhetően folytatódik a második félévben. Németország top menedzserei bíznak abban, hogy a nagy globális kockázatok ellenére vállalataik üzletkötései és a gazdaság egészének élénkülése is jól alakul majd.

Ez tűnik ki a Handelsblatt Business Monitor nevű reprezentatív felméréséből, amelyet  a német üzleti lap megbízásából a Psephos piackutató vállalat végzett június közepe és vége között 778 németországi menedzser körében.

Eszerint a topmenedzserek fele abból indul ki, hogy vállalataink üzletkötései az év második felében ugyanolyan jól alakul, mint az év első hat hónapjában. További egyharmaduk pedig egyenesen javulásra számít. A konjunkturális helyzet várakozásaik szerint a második félévben még jobb lesz (21 százalék), vagy éppen olyan jó (56 százalék), mint a sikeres első félévben.

A lap emlékeztet arra, hogy a német nemzeti össztermék már az első olyan meglepően erőteljesen növekedett, hogy a gazdaságkutató intézetek, közgazdászok jelentősen megemelték az egész évre vonatkozó prognózisaikat. A Handelsblatt szerint vélhetően a németországi munkaerőpiac is tovább profitál majd a fellendülésből. A menedzserek 42 százaléka számol azzal, hogy vállalataiknál a következő 12 hónapban további munkaerőt vesznek fel, és ez csak 9 százalék azok aránya, akik kevesebb alkalmazottat akarnak foglalkoztatni.

A befektetési hajlandóság is pozitívan alakul: Eszerint a következő 12 hónapban minden második német vállalat az eddiginél többet akar befektetni, míg minden száz közül csak hat válaszolt úgy, hogy csökkenti majd befektetéseinek számát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.