BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdos köztartozások - íme az adóhivatal feketelistája

Minimum 230 milliárd forint adósságot halmoztak fel az adóhatóság feketelistáján nyilvántartott magánszemélyek/egyéni vállalkozók, illetve társaságok.

Hozzávetőleg 230 milliárd forint adósságot halmoztak fel azok a magánszemélyek/egyéni vállalkozók, illetve társaságok, amelyek – az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló – jelentős adótartozással rendelkeznek.

Ám miután az adósok vélhetően nem a minimális (magánszemélyeknél 10 millió, gazdasági társaságoknál 100 millió forintos) összeggel tartoznak, így megbecsülhetetlen, hogy összesen mekkora adósságot görgetnek maguk előtt az állam felé.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által tegnap közzétett listán 2015 társaság és 3473 magánszemély/egyéni vállalkozó szerepel.

A listán vannak nevesebb vállalatok is, mint több Bábolna-cég, a Szobi Szörp, a Zala Bútorgyár vagy a HospInvest. A tízmillió forintnál többel tartozó magánszemélyek között több ismert szereplő is van, például Földesi Szabó László, az Egymásért Alapítvány azóta megvádolt vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.