BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több hitelest zárna ki a kormány a végtörlesztésből

Mérlegeli a kormány, hogy a problémás ügyfelek és a magas hitelösszeget felvevőket is kizárja azok közül, akik a piacinál kedvezőbb árfolyamon törleszthetik devizahitelüket - tudta meg az [origo]. Megbízást kapott a kormányzati apparátus, hogy mérje fel, milyen kritériumokkal szűkíthető tovább a csoport.

Szűkíteni akarja a kormány azoknak a körét, akik végtörleszthetik devizahitelüket, a Nemzetgazdasági Minisztérium apparátusa felkérést kapott, hogy dolgozza ki, milyen adminisztratív megkötésekkel lehet mérsékelni a végtörlesztést választók számát - az [origo] kormányzati, a kérdésre rálátó forrásai szerint erre az elhatározásra jutott szerdai ülésén a kabinet.

Tegnap kiderült, a kormány azokat kizárja, akik magasabb, mint 180 forintos frankárfolyamon (illetve euró esetében 250) vették fel a jelzálogfedezett hiteleket.

December 31-ig lehet majd benyújtani az igényeket a devizahitelek rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztésére - közölte a miniszterelnök szóvivője csütörtökön újságírók előtt.

Szijjártó Péter kifejtette: a kormány szerdai ülésén megtárgyalta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter előterjesztését, amely alapján 180 forintos svájcifrank-, 250 forintos euró- és 2 forintos japánjen-árfolyamon nyílik majd lehetőség magánszemélyek számára a devizaalapú hitelük egyösszegű végtörlesztésére, ha a kölcsön fedezete ingatlanalapú jelzálog.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.