BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Van remény: Visszatér az EU-IMF küldöttség Athénba

Az elkövetkező két nap folyamán visszatérnek az Európai Unió (EU), az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői Görögországba.

Az elkövetkező két nap folyamán visszatérnek az Európai Unió (EU), az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői Görögországba - jelentette be Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök, az euróövezeti országok pénzügyminiszteri csoportjának elnöke kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén felszólalva.

Az úgynevezett trojka képviselői szeptember elején hagyták el Athént, miután egyelőre nem tudták megállapítani, hogy teljesültek a Görögország segítésére kidolgozott 110 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomag következő részletének folyósításához szükséges feltételek. 

Juncker most leszögezte, hogy nagyon aggasztja a görög helyzet, ugyanakkor azt is világossá tette: teljességgel ellenzi, hogy bármely ország elhagyja az euróövezetet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.