BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmarad a pénzügyminiszteri találkozó - Késhet az EU-mentés

Újabb döccenő került az eurózónában dúló válság megoldásának útjába, így tovább késik a végső brüsszeli bejelentés, hogyan is mentenék meg a monetáris uniót.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis elmarad az uniós pénzügyminiszterek holnapi megbeszélése, igaz, a miniszterelnökök vész-csúcstalálozóját megtartják.

Ez azonban azt jelenti, hogy valószínűleg tovább csúszik a végső megegyezés és annak bejelentése. Az elakadás egyben azt is jelenti, később derülhet csak ki, hogyan és milyen feltételekkel kerül kibővítésre az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF), mekkora része kerül leírásra a görög adósságnak és ki viseli ennek terheit.

A piaci szereplők természetesen azonnal reagáltak a hírre: a vezető európai tőzsdeindexek délután fél ötkor 1,0-1,4 százalékos mínuszban álltak, az euró viszont rövid megingást követően visszatért a dél körül tapasztalt árfolyamára, 1,3920 dollár közelébe, igaz ez is 0,1 százalékkal maradt el az előző napi kurzustól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.