BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rogán: A bankok összejátszanak, hogy kevesen jussanak hitelhez

Ha a bankok magatartása ezt szükségessé teszi, a Fidesz a törvény újbóli módosítását fogja javasolni, ugyanis – mondta Rogán Antal – a bankok összejátszanak, hogy minél kevesebben jussanak forinthitelhez, és így minél kevesebben élhessenek a végtörlesztés lehetőségével.

Hozzáfűzte: ha pontosítás szükséges, az már a november 3-i ülésen a parlament elé kerülhet, azonban a kérelmezés ez év végi határidején nem kívánnak módosítani. A nyugdíjkasszával kapcsolatban Rogán elmondta: a kassza egyensúlyának megteremtése már az előző évben megkezdődött a nyugdíjtőzsdék beszüntetésével, és az idei évben folytatódik a nyugellátások felülvizsgálatával. „A kedvezményes nyugdíjak korszakának vége van” – szögezte le a képviselő.

Lázár János ugyanitt elmondta: továbbra is a hiány három százalék alá csökkentése, az államadósság elleni küzdelem, a strukturális átalakítások végrehajtása, az otthonvédelem és a gazdaság megerősítése a főbb prioritások. Az alternatív költségvetési javaslatokat ismertetve elmondta: a szocialisták meglehetősen elnagyolt és kidolgozatlan javaslata több mint 300 milliárd forintos adóprést jelentene, míg az LMP javaslata is szinte kizárólag az adóemelésről szólna. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP által vállalt és megvalósított egykulcsos adórendszerrel 2013-ra mindenki nyerni fog –tette hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.