BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

WTO - Oroszország végre megérkezik

Elhárult az utolsó akadály is Oroszország WTO-csatlakozása elől: a Világkereskedelmi Szervezet illetékes bizottsága elfogadta az orosz vállalásokat tartalmazó csomagot, és jelezte: ajánlani fogja a szervezet legfelsőbb fórumának, hogy december közepi ülésén hagyja jóvá a felvételt.

Moszkvának fél éve lesz arra, hogy ratifikálja a csatlakozási paktumot,
s harminc nappal azután, hogy erről értesíti a WTO-t, teljes jogú taggá válik a szervezetben. A csatlakozási tárgyalások 18 évig tartottak.
Moszkva egy sor piacnyitási lépést vállalt, és kevés területen kötött ki átmeneti időszakot.

Az ipari és mezőgazdasági áruk átlagos vámplafonja az idei 10 helyett 7,8 százalékos lesz; az előbbi körben 10,8, az utóbbiban 7,3 százalékos. Az állami szubvenciókat gyakorlatilag eltörlik az iparban, a mezőgazdaságban pedig a kereskedelmet torzító támogatások jövőre öszszesen maximum 9 milliárd dollárt tehetnek ki, 2018-ig pedig fokozatosan 4,4 milliárdra csökkentik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.