BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árvízvédelmi és vörösiszap-mentesítési hitelek európai pénzintézetektől

Árvízvédelemre és a vörösiszap-katasztrófához hasonló események megelőzésére 115 millió eurós hitelkérelem elbírálása folyik az Európai Beruházási Banknál (EIB), míg az Európa Tanács Fejlesztési Bankja 150 millió euró kölcsönt nyújtott a 2010. évi árvíz és a vörösiszap-katasztrófa kárenyhítésére és helyreállítási munkákra - az EIB honlapján, illetve a kormany.hu honlapon olvasható információk szerint.

Az EIB-nél 2011. november 23-án befogadott kérelem szerint az összesen 290 millió euró költségű projekt az árvízvédelmet és a vörösiszap-katasztrófához hasonló események megelőzését szolgálja.

A kormány.hu oldalon található másik tájékoztatás szerint az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával (CEB) 2011. november 18-án született kölcsönszerződés 150 millió euró hitelre, amelyből 90 millió eurót már felvett Magyarország. A tájékoztató szerint a 2010. évi árvíz okozta károk védekezési és helyreállítási munkálataival, illetve a 2010. október 4-i vörösiszap-katasztrófát követő fertőtlenítő, kárenyhítő és helyreállítási munkákkal kapcsolatos központi költségvetési kiadásokat finanszírozták és finanszírozzák ebből a hitelből. A közlés szerint a teljes projekt költsége 310 millió euró.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.