BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Moody's: negatív fejlemény a minősítés szempontjából a felfüggesztési javaslat

Magyarország adósmegítélési szempontjából "negatív" fejleménynek nevezte az uniós kohéziós juttatások részleges felfüggesztésének kilátásba helyezését hétfői értékelésében a Moody's Investors Service.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportjának illetékes alelnöke és térségi elemzője, Alpona Banerji a cég által befektetők számára Londonban összeállított heti globális áttekintésben úgy vélte: ha kiesik a Magyarország által az EU-tól jövőre vár felzárkóztatási juttatások harmada, az nehezebbé tenné az államháztartási célok teljesítését, és késleltethetne olyan beruházásokat, amelyekre a növekedés szempontjából szükség lenne.

A Moody''s londoni szakelemzője szerint a részleges felfüggesztés kilátásba helyezéséről hozott brüsszeli döntés emellett mutatja Magyarország és az Európai Bizottság "feszült viszonyát" is. Banerji szerint ez "bonyolultabbá teszi" az új IMF/EU-finanszírozási csomagról folytatandó tárgyalásokat is.

A Moody’s elsőként vágta bóvli kategóriába Magyarországot a három nagy hitelminősítő ügynökség közül tavaly novemberben.

A hitelminősítő továbbra is negatív kilátást tart érvényben, vagyis jelentős esélye van az újabb leminősítésnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.