BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: dolgozunk a kommunikációs feladatok újraelosztásán

Még dolgoznak a kommunikációs feladatok újraelosztásán a miniszterelnök nemzetközi kapcsolataiért felelős államtitkári posztot június 1-jétől betöltő Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő közlése szerint.

Orbán Viktor szóvivője erről pénteken, a TV2 Mokka című műsorában beszélt, ahol az új tisztségét firtató kérdésre kifejtette: a következő két évben a nemzetközi kapcsolatok és a külpolitikai kérdések még inkább előtérbe kerülnek majd, ezért a miniszterelnök úgy gondolta, szüksége lenne egy olyan munkatársra, aki ezeket az ügyeit kezeli, vagyis például előkészíti a nemzetközi tárgyalásokat, ápolja a nemzetközi kapcsolatokat. 

Arra, hogy lesz-e utódja a szóvivői poszton, és ha igen, ki, azt válaszolta: még dolgoznak "a kommunikációs feladatok újraelosztásán", de várhatóan a jövő héten ebben a kérdésben is közölni tudják a döntést.

Szijjártó Péter kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy a parlamenti választáson való részvétel esetleges előzetes regisztrációhoz kötése ügyében "minden nemzetközi példát érdemes legalább egyszer tanulmányozni", döntés ugyanakkor még nem született.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.