BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eddig 310 milliárd eurójába került a görögmentés Németországnak

Az európai pénzügyi válság több mint 300 milliárd eurójába, egészen pontosan 310,3 milliárd eurójába kerülhet Németországnak - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja.

Ekkora a mentőalapokban vállalt teljes németországi hozzájárulás, ez az összeg szerepel a szövetségi pénzügyminisztérium jelentésében, amely a parlament költségvetési bizottsága részére készült és amely a Handelsblatt rendelkezésére áll. A 310,3 milliárd eurós összegnél a maximális kezességi keretekről van szó. Sokkal nagyobb lenne ez az összeg 310 milliárd eurónál, ha az euróövezet szétesése következne be - olvasható a jelentésben. Ám egy ilyen forgatókönyv bekövetkeztével egyelőre nem számolt a tárca.

Ami az összeg eloszlását illeti: az EFSF-ben, illetve az ESM-ben vállalat német rész összege 285,3 milliárd euró, az EU-költségvetésből a segélyre fordított rész 9,8 milliárd euró, végül 15,2 milliárd euró jut Németországra az első görög mentőcsomagból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.