BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jegybanktörvény - A londoni elemzők már látják Varga hatását

Az a tény, hogy a magyar kormány új jegybanktörvény-változatot készített, és ezt terjeszti be a parlament elé, arra vall, hogy Varga Mihálynak, a nemrégiben kinevezett IMF-főtárgyalónak nagyobb a befolyása, mint elődjének, Fellegi Tamásnak volt - vélekedtek szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

Az Eurasia Group nevű globális gazdasági-politikai kockázatelemző csoport szakértői szerdai elemzésükben kiemelték, hogy az új tervezet sem kezeli a monetáris tanács bővítésével és a harmadik MNB-alelnök kinevezésével kapcsolatos aggályokat, viszont Orbán Viktor miniszterelnök levélben készül kötelezettséget vállalni arra, hogy Simor András jelenlegi jegybankelnök mandátumának végéig nem él ezekkel a változtatási lehetőségekkel.

Az Eurasia elemzőinek előrejelzése szerint ez a garanciavállalás valószínűleg megfelelő lesz az Európai Központi Bank (EKB), az Európai Bizottság és az IMF számára, és megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások. A ház július közepét tartja a tárgyaláskezdet legvalószínűbb időpontjának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.